Ritsscreen Pipa SFC

De Ritsscreen Pipa SFC is meer dan effectieve zonwering. In tegenstelling tot andere screens, heeft de Pipa SFC smalle zijgeleiders, waardoor de zonwering zeer geschikt is voor kleine ramen. Het doek van de Ritsscreen Pipa SFC wordt gemaakt van onder andere glasvezel. Dit zorgt ervoor dat de screens niet alleen erg stevig, zonwerend en weerbestendig zijn, maar ook lang meegaan en duurzaam zijn. Voor meer informatie of het aanvragen van een vrijblijvende offerte neemt u contact met ons op via de onderstaande buttons.

 • Geschikt voor grote en kleine ramen
 • Duurzame optie voor het verduisteren en verkoelen van uw woning
 • Naast ramen, zijn ritsscreens geschikt voor uw overkapping of veranda
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Ritsscreens op maat gemaakt en beschikbaar in veel verschillende kleuren

Voordelen van de Ritsscreen Pipa SFC

Het aanschaffen van de Ritsscreen Pipa SFC brengt veel voordelen met zich mee:

 • Doordat het doek van de Pipa SFC door middel van een rits aan de zijgeleiders vast zit, is de screen zeer windvast. Dit zorgt ervoor dat de screen niet wappert wanneer het hard waait. Ook blijft het doek strak op het raam staan.
 • De Ritsscreen Pipa SFC heeft standaard elektrische bediening door middel van een afstandsbediening of bedieningsknop.
 • Bij De Screenfabriek bent u verzekerd van de beste prijs-kwaliteitverhouding.
 • Een ritsscreen is erg handig om direct zonlicht te weren, maar ook om uw woning te koelen en meer privacy te creëren.
 • Doordat het doek in de zijgeleiders ritst, is er geen ruimte voor insecten om er doorheen te kruipen. Dat maakt een ritsscreen insectwerend.
 • Het glasvezeldoek zorgt ervoor dat naar buiten kijken mogelijk is, maar andersom niet. Zo geniet u altijd van het uitzicht én uw privacy.
 • Ze nemen erg weinig ruimte in, dus ze zijn zeer geschikt voor plekken met weinig buitenruimte.
 • Doordat de ritsscreens zeer weinig zonlicht binnenlaten, komt er ook weinig warmte in uw woning. Hierdoor blijft u woning koel en hoeft u geen duur klimaatsysteem aan te schaffen. Dit bespaart u niet alleen veel geld, maar ook ruimte en energiekosten.

Voorbeelden van de Ritsscreen Pipa SFC

Voorbeelden van door ons gerealiseerde projecten van de Ritsscreen Pipa SFC vindt u hieronder. Bekijk ook onze andere projecten, voor meer voorbeelden van screens van De Screenfabriek.

Ritsscreen bediening

De Ritsscreen Pipa SFC is alleen verkrijgbaar met elektrische bediening. Door middel van een draaiknop of een afstandsbediening beweegt u het scherm omhoog of omlaag vanuit uw luie stoel. Bent u op zoek naar handbediende screens? Bekijk dan onze reguliere screens.

Screendoeken

De Ritsscreen Pipa SFC wordt geleverd met de duurzame screendoeken van Sergé. Dit hoogstaande doek wordt gemaakt van polyester en glasvezeldraden en zijn zeer duurzaam. Door de manier waarop het doek is geweven heeft u geen inkijk van buitenaf, maar geniet u zelf wel van het uitzicht. Het screendoek is brandwerend, scheurt niet, is kleurvast, uv-bestendig, vormvast en vochtbestendig. U heeft de keuze tussen de volgende soorten screendoeken:

 • Sergé 1%: screendoek dat voor 1% lichtdoorlatend is
 • Sergé 3%: screendoek dat voor 3% lichtdoorlatend is (meest verkocht)
 • Staccato 5%: screendoek dat voor 5% lichtdoorlatend is
 • Blackout 100%: screendoek van het merk Mermet dat volledig verduisterend is

Wilt u advies of kleurstalen aanvragen? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag!

Omkasting van de Ritsscreen Pipa SFC

De omkasting van de Ritsscreen Pipa SFC wordt gemaakt van aluminium en is verkrijgbaar in drie vormen: standaard met schuine rand, rond of recht. Het type omkasting is echter afhankelijk van het formaat. Zo is een omkasting van 75 mm alleen beschikbaar met schuine zijde en wijkt de ronde omkasting in 95 mm qua uiterlijk iets af van de andere afmetingen. Voor een omkasting van 105 mm is een ronde kast niet beschikbaar. Kiest u voor een kast van 85 mm? Dan zijn ze gelijk aan de afbeeldingen hieronder:

Omkasting kleur

De omkasting van de Ritsscreen Pipa SFC is onder andere in de volgende RAL-kleuren verkrijgbaar.

 • RAL 9010 (Wit)
 • RAL 9016 (Verkeerswit)
 • RAL 9001 (Crèmewit)
 • RAL 1015 (Licht ivoorkleurig)
 • RAL 9006 (Blank aluminiumkleurig)
 • RAL 7016 (Antraciet)
 • RAL 5011 (Staalblauw)
 • RAL 6009 (Dennengroen)
 • RAL 7001 (Zilvergrijs)

Voor de verschillende soorten omkastingen gelden andere standaard kleuren. Zo komt de afgeschuinde omkasting in meerdere standaard kleuren. Wilt u de omkasting graag in een niet-standaard RAL-kleur? Dat is mogelijk tegen een toeslag van 15%.

Omkasting maat

De maat van de omkasting berekenen we automatisch op basis van de afmetingen van het benodigde screen. Hoe groter de screen, hoe groter de omkasting. Wanneer u kiest voor een Ritsscreen Pipa SFC met Solar motor, dient de kastmaat minimaal 85 millimeter te zijn. Ook is de Solar motor alleen in combinatie met een rechte kast te gebruiken. Bij een ritsscreen met een Somfy motor plaatsen we een extra aluminium kast op de omkasting, om de batterij in op te bergen. Vraag ons naar de mogelijkheden voor een ritsscreen op maat.

Zijgeleiders

De zijgeleiders van een ritsscreen zorgen ervoor dat het doek stevig aan een kozijn of muur vastgemaakt zit. De geleiders zijn 30 millimeter breed en worden in of op het kozijn of de muur geplaatst, zodat de ritsscreen het raam goed afsluit en tegen een flink stootje kan. De Ritsscreen Pipa SFC is verkrijgbaar met 3 verschillende soorten zijgeleiders:

Service van De Screenfabriek

Bij De Screenfabriek profiteert u niet alleen van hoge kwaliteit, maar ook van uitstekende screen service. We staan 24 uur per dag en 7 dagen per week klaar om u de volgende diensten te verlenen:

Montage

We nemen de montage van uw nieuwe screens graag op ons. Tijdens het samenstellen van uw nieuwe ritsscreen krijgt u de optie om hem te laten monteren. We schakelen dan een montagebedrijf bij u in de buurt in. Zo weet u zeker dat ze op professionele wijze geïnstalleerd worden en optimaal werken.

Onderhoud

Om de lange levensduur te waarborgen, raden we aan om uw Pipa SFC ritsscreens jaarlijks te laten onderhouden. Een screen krijgt namelijk jaar, in jaar uit veel te verduren van harde wind, regen, maar ook insecten (en andere dieren). Schakel De Screenfabriek in voor onderhoud aan uw screens en voorkom defecten.

Storingsdienst

Na de aanschaf van uw Pipa SFC ritsscreens, zorgen we er te allen tijde voor dat ze naar behoren blijven werken. Onze storingsdienst schiet u namelijk te hulp op het moment dat uw ritsscreen een storing of defect heeft.

Bekijk ook onze andere ritsscreens

Bent u naast de Pipa SFC geïnteresseerd in onze andere ritsscreens? Ook deze zijn van A-kwaliteit en hebben unieke eigenschappen. Bekijk ze direct:

Bestel de Ritsscreen Pipa SFC

Bestel uw gepersonaliseerde versie van de Ritsscreen Pipa SFC bij De Screenfabriek door contact met ons op te nemen. Heeft u nog vragen of wilt u een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen? We zijn bereikbaar via e-mail, telefoon of onderstaand contactformulier. Vraag ons naar de eindeloze mogelijkheden voor het samenstellen van uw perfecte zonwering.

Bekijk onze screens

Al veel mensen gingen u voor en bestelden een screen via De Screenfabriek. Krijg via de bovenstaande afbeeldingen een impressie van de screens die we leveren. Wilt u graag advies over welk type screen u nodig heeft? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, onze specialisten voorzien u graag van advies.

Bestel uw ideale screen

24 uur per dag, <br> 7 dagen in de week
24 uur per dag,
7 dagen in de week
Persoonlijk advies <br>en maatwerk mogelijk
Persoonlijk advies
en maatwerk mogelijk
Minimaal <br> 5 jaar garantie
Minimaal
5 jaar garantie
Alleen maar <br> topmerken
Alleen maar
topmerken
Lage <br> prijzen
Lage
prijzen