Ritsscreens

Bent u op zoek naar een praktische en stijlvolle oplossing voor goede zonwering, de nodige verduistering en extra privacy in uw woning of kantoor? Overweeg dan om ritsscreens te kopen! Ritsscreens zijn als het ware strakke gordijnen met een ritssluiting die u heel eenvoudig opzij kunt schuiven.

Screenfabriek biedt u meerdere soorten ritsscreens die u naar wens kunt samenstellen in onze online configurator. U heeft keuze uit verschillende materialen, kleuren en afmetingen om de ritsscreen aan te passen aan de specifieke behoeften van uw ruimte. Bovendien zijn ritsscreens bijzonder makkelijk te installeren en te gebruiken. Lees verder om meer te weten te komen over onze ritsscreens en hoe u de perfecte keuze kunt maken voor uw woning of kantoor. Voor meer informatie of het aanvragen van een vrijblijvende offerte neemt u contact met ons op via de onderstaande buttons.


Ritsscreens zijn makkelijk in gebruik, duurzaam en windvast

De 2 zijgeleiders van een ritsscreen fungeren als rails waarlangs het scherm soepel kan bewegen. Ze zijn aangebracht aan de zijkanten van het scherm en zorgen ervoor dat het scherm stabiel en gericht blijft tijdens het openen en sluiten. Dankzij deze strakke constructie zijn ritsscreens niet alleen heel duurzaam, maar ook uitermate windvast!

Bovendien beschermen de zijgeleiders het scherm tegen beschadigingen door onbedoelde impact. In samenwerking met de rits zorgen ze voor een soepele en effectieve werking van de ritsscreen.


Ritsscreens kopen bij De Screenfabriek: particulier én zakelijk

Bent u een particulier en wilt u meer informatie over onze ritsscreens voor uw woning? Neem dan contact op met onze klantenservice en stel uw vraag. Heeft u zich al georiënteerd en bent u klaar om te bestellen? Stel uw unieke ritsscreen dan zelf online samen in de configurator. Zoekt u als zakelijke klant een screen voor uw winkel of kantoor? Bekijk dan de mogelijkheden voor zakelijke screens.

Onze belangrijkste voordelen

 • Ritsscreens op maat, zodat ze op elk raam perfect passen
 • Inmeting en montage door professionele monteurs
 • Jarenlang voorzien van uitstekende warmte- en zonwering
 • Miskopen zijn uitgesloten, omdat we u minstens 5 jaar garantie geven

Soorten ritsscreens

Bij De Screenfabriek verkopen we 3 soorten ritsscreens. Hieronder ziet u per categorie een beschrijving en de belangrijkste specificaties. Zo kunt u er zelf online achter komen welke soort ritsscreen de juiste voor u is om te bestellen.


Beschrijving

De ritsscreen Pipa SFC is een effectief zonweringsproduct met smalle zijgeleiders, geschikt voor kleine ramen. Het doek is gemaakt van glasvezel en biedt stevigheid, zonwering, weerbestendigheid en duurzaamheid.

Specificaties

Vanafprijs

€ 245,00 (800 mm x 500 mm)*

Max. breedte

4.300 mm

Max. hoogte

3.200 mm

Bediening

Handmatig of elektrisch

Typen

SFC75, SFC85, SFC95, SFC105, SFC120 en SFC125

*Exclusief meet- en montagekosten

Beschrijving

De ritsscreen Natal SFU is een veelzijdig scherm, geschikt voor bijna alle toepassingen. Het product heeft dubbele geleiders voor extra stevigheid en is beschikbaar in verschillende typen.


Specificaties

Vanafprijs

€ 279,00 (800 mm x 500 mm)*

Max. breedte

4.300 mm

Max. hoogte

3.200 mm

Bediening

Handmatig of elektrisch

Typen

SFU85, SFU95, SFU105, SFU120 en SFU125

*Exclusief meet- en montagekosten

Beschrijving

De weerbestendige ritsscreen Rio SFS biedt strakke en elegante zonwering met een uniek ontwerp. De onderlijst verdwijnt in de omkasting en de schroeven zijn niet zichtbaar zijn. Hierdoor heeft het product een luxe uitstraling.

Specificaties

Vanafprijs

€ 306,00 (800 mm x 500 mm)*

Max. breedte

6.800 mm

Max. hoogte

5.800 mm

Bediening

Handmatig of elektrisch

Typen

SFS85, SFS105, SFS130, SFS150

 

*Exclusief meet- en montagekosten


Ritsscreen op maat: functioneel en esthetisch

Bij De Screenfabriek produceren we uw zelf samengestelde ritsscreens altijd op maat. Op die manier zorgen we ervoor dat u een uniek product van de hoogste kwaliteit ontvangt dat 100% voldoet aan uw eisen. Ritsscreens op maat hebben niet alleen een praktische functie, maar ze leveren ook een belangrijke bijdrage aan de esthetiek van een ruimte. Door de grootte, vorm en kleur naar wens aan te passen, laat u de ritsscreens nauw aansluiten bij het interieurontwerp en voegt u een stijlvol accent toe aan uw ruimte.

Hulp of advies nodig?

Mocht u hulp nodig bij het samenstellen van uw ritsscreen of wenst u meer informatie over onze producten of diensten? Klik dan op een van de onderstaande buttons en we kijken wat we voor u kunnen betekenen.


Totaalservice van De Screenfabriek

Bij De Screenfabriek voorzien we u niet alleen van topkwaliteit ritsscreens, maar geniet u ook van onze superieure screen service. Onze service is 24/7 beschikbaar en we staan altijd klaar om u de volgende diensten te verlenen:


Montage

We nemen de montage van uw nieuwe screens graag op ons. Tijdens het samenstellen van uw nieuwe ritsscreen krijgt u de optie om hem te laten monteren. We schakelen dan een montagebedrijf bij u in de buurt in. Zo weet u zeker dat ze op professionele wijze geïnstalleerd worden en optimaal werken.

Onderhoud

Om de lange levensduur te waarborgen, raden we aan om uw ritsscreens jaarlijks te laten onderhouden. Een screen krijgt namelijk jaar in jaar uit veel te verduren van harde wind, regen en insecten. Schakel De Screenfabriek in voor het onderhoud aan uw ritsscreens en voorkom defecten.

Storingsdienst

Na de aanschaf van uw ritsscreens, zorgen we er altijd voor dat ze naar behoren blijven werken. Onze storingsdienst schiet u namelijk zo snel mogelijk te hulp op het moment dat uw ritsscreen een storing of defect heeft.Veelgestelde vragen

Wat is een ritsscreen?

Een ritsscreen is een soort raamdecoratie die bestaat uit een frame en een scherm van stof of een ander materiaal dat u over het frame kan ritsen. Dit product is een populaire optie om zonlicht te weren, privacy te bieden en de temperatuur in een ruimte te beheersen.

Hoe werkt een ritsscreen?

Een ritsscreen beweegt dankzij 2 zijgeleiders heel makkelijk van beneden naar boven, strak langs het raam. Het frame neemt weinig ruimte in beslag en is daarmee ideaal om toe te passen in huis of op kantoor.

Wat is het verschil tussen een screen en een ritsscreen?

Een standaard screen is vastgemaakt aan de onderlijst en wordt door de linker en rechter zijgeleider strakgetrokken. Het screendoek van een standaard screen is niet bevestigd aan de geleiders. Hierdoor kan de wind makkelijker grip krijgen op het doek.

Een screendoek van een ritsscreen zit zowel vast aan de onderlijst als de zijgeleiders aan de linker- en rechterzijde. Dit betekent dat er geen ruimte tussen beide geleiders en het screendoek zit, waardoor dit type screen veel beter bestand is tegen wind dan een standaard screen.

Wat kost een ritsscreen?

Hoe duur een ritsscreen is, hangt volledig af van uw situatie. Factoren die onder andere invloed hebben op de prijs van een ritsscreen, zijn: de afmetingen, de kleuren en de soort bediening. Wilt u graag advies op maat of een offerte aanvragen? Neem dan contact op!

Wat zijn de voordelen van ritsscreens?

 • Uitstekende zonwering
 • Gemakkelijk te installeren en te verwijderen
 • Aanpasbaar formaat en ontwerp
 • Verbetert het gevoel van privacy
 • Beschermt tegen insecten
 • Verhoogt de waarde van uw woning of kantoor
 • Biedt extra bescherming tegen weersinvloeden
 • Vermindert lawaai van buiten

Bekijk onze screens

Al veel mensen gingen u voor en bestelden een screen via De Screenfabriek. Krijg via de bovenstaande afbeeldingen een impressie van de screens die we leveren. Wilt u graag advies over welk type screen u nodig heeft? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, onze specialisten voorzien u graag van advies.

Bestel uw ideale screen

24 uur per dag, <br> 7 dagen in de week
24 uur per dag,
7 dagen in de week
Persoonlijk advies <br>en maatwerk mogelijk
Persoonlijk advies
en maatwerk mogelijk
Minimaal <br> 5 jaar garantie
Minimaal
5 jaar garantie
Alleen maar <br> topmerken
Alleen maar
topmerken
Lage <br> prijzen
Lage
prijzen