Solar screens

Een solar screen is een elektrische zonwering screen die voorzien is van een zonnepaneel. Hierdoor werkt een solar screen op zonne-energie. Daarnaast hebben de screens dezelfde voordelen als normale screens en profiteert u van de privacy, esthetische uitstraling en een aanzienlijk lagere temperatuur in uw woning of kantoor. Heeft u interesse? Stel dan uw solar screen samen of neem contact op met onze specialisten.


  • Stel uw eigen solar screen samen
  • Bepaal zelf de transparantie van het doek
  • Standaard 5 jaar garantie
  • Uitstekende kwaliteit tegen lage prijzen
  • Houdt warmte buiten zonder totale verduistering

Solar screen kopen

Wilt u een solar screen kopen? Blader door ons uitgebreide assortiment en ontdek in de configurator de vele soorten en kleuren waaruit u kunt kiezen. Onze screens zijn vervaardigd van duurzame materialen die bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden, waardoor ze lang meegaan. Bovendien kunt u uw gewenste screen verkrijgen in meerdere RAL-kleuren, zodat uw zonwering perfect aansluit bij uw woning of bedrijfspand.

Screens op zonne-energie van De Screenfabriek

Solar screens zijn voorzien van een solar motor die op zonne-energie werkt. De accu van de motor wordt opgeladen door het geïntegreerde zonnepaneel. Normaal gesproken wordt de zonwering aangesloten op het elektriciteitsnet, waarbij de bedrading via een gat in de muur naar binnen wordt geleid. Bij screens op zonne-energie is een netvoeding niet langer noodzakelijk, waardoor boren in de muur ook niet meer nodig is. De accu laadt al op bij daglicht. Hierdoor heeft de accu ook in de winter bijna altijd een volle accu. Met een volle accu beweegt de zonwering tot wel honderd keer op en neer.

De voordelen van screens met zonnepaneel en solar motor

Screens met een zonnepaneel en solar motor bieden veel voordelen ten opzichte van traditionele modellen die op het lichtnet werken. Het belangrijkste voordeel is misschien wel dat u zonwering met solar motor niet meer hoeft aan te sluiten op het stroomnet, waardoor er geen bedrading meer naar binnen hoeft. Daardoor monteert u de zonwering veel eenvoudiger. U hoeft zich geen zorgen te maken over het aansluiten en wegwerken van elektrische bekabeling en bovendien behoort het boren van kabelgaten door de muur tot het verleden. Eenvoudiger kan het bijna niet. Bovendien is zonne-energie helemaal gratis en een investering in de duurzaamheid van uw pand of woning.

Ook bieden solar screens nog andere voordelen:

  • Ze beschermen tegen schadelijke uv-straling, waardoor meubels en vloeren minder snel verkleuren.
  • Ze zorgen voor extra privacy dankzij beperkt zicht van buitenaf.
  • Ze zorgen ervoor dat airconditioningsystemen minder intensief hoeven te werken, wat zorgt voor energiebesparing.

De eigenschappen van solar screens

Een woning of kantoor met veel glas op het zuiden wordt in de zomer al snel erg warm. Solar screens zijn een effectieve oplossing om de meeste warmte buiten te houden. Solar screens werken op een vergelijkbare manier als andere vormen van zonwering, zoals andere screens voor zonwering, rolluiken en jaloezieën. Het doek van een solar screen reflecteert de zonnestralen, wat het grootste deel van de warmte buitenhoudt. Bovendien biedt het doek privacy en verduistering.

Gemiddeld houden solar screens 70 tot maar liefst 90% van de zonnewarmte tegen. Dit betekent dat de binnentemperatuur aanzienlijk lager blijft, wat vooral tijdens hete zomers zeer aangenaam is. De hoeveelheid warmte die screens op zonne-energie tegenhouden, hangt af van verschillende factoren. Kiest u voor een doek met een donkere kleur? Dan houdt dit meer warmte tegen dan een doek met een lichtere kleur. Daarnaast spelen de dikte en de transparantie van het doek een rol. Hoe dikker en minder transparant het doek is, hoe meer warmte het weerstaat.


Solar screens configurator

Bij De Screenfabriek hebben we een breed assortiment screens met solar motors. Elk model kunt u zelf ontwerpen, zodat het voldoet aan al uw behoeften en voorkeuren. Stel uw eigen op maat gemaakte solar screen samen met onze handige screen configurator, waar u eenvoudig uw voorkeuren aangeeft. Of het nu gaat om de afmetingen, de kleur of het type omkasting, u heeft de volledige controle over het ontwerp.

De prijs van solar screens

De solar screens kosten hangen af van verschillende factoren. We bieden u namelijk de mogelijkheid om uw screen volledig naar wens samen te stellen, waardoor uw keuzes een grote invloed hebben op de totaalprijs. Onze missie is om producten van de hoogste kwaliteit aan te bieden, zonder dat u daarvoor de hoofdprijs betaalt. Of u nu een beperkt budget heeft of op zoek bent naar de meest luxe opties, bij De Screenfabriek hebben we solar screens voor elk budget. Lees alles over onze screens prijzen.

De service van De Screenfabriek

Heeft u geen tijd, kennis of zin om zelf uw screens te monteren? Geen probleem! Vertrouw dan op onze ervaren specialisten voor een professionele installatie. Het montagetarief is onder andere afhankelijk van de verdieping waarop de solar screens gemonteerd moeten worden en of het monteren van profielen noodzakelijk is. Indien gewenst voeren we ook de demontage van bestaande systemen uit en voeren we deze overbodige materialen voor u af. Stel uw solar screen samen en u ziet de prijs direct in een heldere offerte.

Heeft u nog vragen?

Verdwaalt u in alle mogelijkheden? Wij hebben jarenlange ervaring in de productie, verkoop, montage en het onderhoud van screens. We streven ernaar om alleen de hoogste kwaliteit te leveren en garanderen de laagste prijs voor al onze producten. Heeft u vragen over onze screens met zonne-energie? Neem dan contact met ons op. We luisteren graag naar uw wensen en bieden persoonlijk advies.

Bekijk onze screens

Al veel mensen gingen u voor en bestelden een screen via De Screenfabriek. Krijg via de bovenstaande afbeeldingen een impressie van de screens die we leveren. Wilt u graag advies over welk type screen u nodig heeft? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, onze specialisten voorzien u graag van advies.

Bestel uw ideale screen

24 uur per dag, <br> 7 dagen in de week
24 uur per dag,
7 dagen in de week
Persoonlijk advies <br>en maatwerk mogelijk
Persoonlijk advies
en maatwerk mogelijk
Minimaal <br> 5 jaar garantie
Minimaal
5 jaar garantie
Alleen maar <br> topmerken
Alleen maar
topmerken
Lage <br> prijzen
Lage
prijzen